(Foto: Wim de Leeuw).

Tafeltennissers stranden in halve finale om landstitel

Voor de mannen van Scylla is het seizoen voorbij. De Leidse tafeltennissers verloren de beslissende derde wedstrijd in de halve finales van de play-offs tegen Enjoy&Deploy in Zoetermeer met 3-1, dezelfde uitslag als in de eerdere twee wedstrijden. Toen een keer voor de landskampioen en een keer voor Scylla.

Twee krappe nederlagen in vijf games van Scylla’s kopman Kazeem Nasiru (foto), die een week eerder de ploeg in magistrale vorm naar de 3-1 winst had geslagen, waren zaterdag beslissend voor het eindresultaat in Zoetermeer.

De titelverdediger koos voor een andere opstelling, waardoor Nasiru al in de tweede partij van de dag aan de bak moest tegen de kopman van de thuisploeg, Borna Kovac. Dat was een week eerder pas de vierde en uiteindelijk beslissende partij. Ook nu waren er vijf games nodig, maar dit keer verloor de Leidse Nigeriaan.

Omdat in de openingswedstrijd Olivier Altenburg het niet kon redden tegen Martin Khachanov (0-3) stond Enjoy&Deploy al na twee partijen op matchpunt. Wie het eerst op drie komt, wint de wedstrijd namelijk. Ondanks het fraaie lenteweer hingen toen eigenlijk al de donkere wolken boven Scylla. Als de volgende twee partijen zouden worden gewonnen, zou Altenburg vervolgens een superprestatie moeten gaan leveren door voor Kovacs te winnen.

Maar zo ver kwam het niet. Routinier Gerard Bakker deed wat van hem werd verwacht, won in straight games van Stephen Tromer en bracht daarmee de tussenstand op 2-1.

Het woord was vervolgens aan Kazeem Nasiru om, net als een week eerder, te winnen van Martin Khachanov. Het werd een boeiende partij, die vijf games nodig had. Eenmaal op achterstand in die vijfde games had de in Belgiƫ wonende Nigeriaan niet meer de kracht om nog terug te komen. Het werd 11-8 voor Khachanov en daarmee viel het doek voor Scylla, dat niettemin mag terugkijken op een prima seizoen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×