Aan de Haarlemmerstraatzijde gaat het onder meer om deze panden. De bestaande winkels zijn of worden uitgeplaatst. (Foto's: Chris de Waard).

Spaanse modeketen alsnog naar Leiden

De gemeente Leiden verkoopt zes panden aan de Haarlemmerstraat en de Stille Rijn voor 2,68 miljoen euro aan DELA Vastgoed B.V. Samen met drie panden aan de Haarlemmerstraat die DELA eerder zelf al van particuliere eigenaren kocht gaat de locatie ruimte bieden aan modeketen Inditex die met vijf formules waaronder Zara naar Leiden komt. Wethouder Laudy wil niet bevestigen dat de Spanjaarden komen, maar bronnen rond het stadhuis bezweren dat het alsnog is gelukt om Zara binnen te halen.

Wethouder Laudy over de verkoop van het Haarlemmerblok, de opening van de Catharinasteeg en die van Hudson’s Bay in september.

Zara was enkele jaren geleden al in beeld voor het Haarlemmerstraatblok, zoals de plek in de gemeentelijke plannen wordt genoemd. Naar verluidt haakte het bedrijf toen af, omdat er te weinig vierkante meters beschikbaar zijn in het laatste blok dat in ontwikkeling komt in de Aalmarktplannen. Mogelijk geven de extra buurpanden die DELA heeft verworven nu doorslag.

Sloop en nieuwbouw
Anders dan aan de kant van de Aalmarkt worden de benodigde panden niet omgebouwd tot grote winkelruimtes. De hele boel gaat plat en er verrijst een modern nieuw complex van ongeveer dezelfde omvang als de bestaande bouw. Wel komt er net als in de Catharinasteeg ook een extra winkeletage in de kelder.

Welke formules van Inditex zich in Leiden zullen vestigen is nog niet helemaal duidelijk. Pull & Bear is sinds vorig jaar al met een vestiging aanwezig in de Haarlemmerstraat. Stradivarius werd recent in Nederland geïntroduceerd en voor Oysho is Inditex al even op zoek naar geschikte panden dus die liggen voor de hand, evenals bijvoorbeeld Massimo Dutti en Bershka. Ook Uterqüe staat op het lijstje van mogelijkheden, maar die formule heeft in Europa alleen winkels in Polen en Spanje.

Economie Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×