Het terrein van Trigon is net groot genoeg voor Pleintaptoe en Minikoraal. Of het ook te combineren valt met de korfbalwedstrijden wordt nog onderzocht. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Minikoraal en Pleintaptoe mogelijk naar Trigonterrein

De komende drie jaar worden het Minikoraal en de Pleintaptoe van de 3 October Vereeniging waarschijnlijk gehouden op het terrein van de Leidse Korfbal Vereniging Sporting Trigon aan de Cronesteinkade. De gemeente Leiden onderzoekt die plek nadat er eerder veel verzet bleek te zijn tegen het Huigpark als tijdelijke locatie. De wijkvereniging en de Vrienden van het Singelpark vrezen voor grote schade aan het park, mochten de evenementen daar de komende jaren gehouden worden.

Voorzitter Michiel Zonnevylle weet nog niet of zijn vereniging inderdaad bij Trigon terecht kan. “Er kan een hek weggehaald worden op het midden van het terrein. Dan zou het qua ruimte net passen. Ook ligt er kunstgras. Maar we weten nog niet of het wel gecombineerd kan worden met de korfbalwedstrijden die Trigon er speelt.”

Oud-bestuurslid Jeroen Weijermars van Trigon weet dat wel. “Dat gaat ongetwijfeld uitdagingen geven. Niet alleen qua trainingen maar zeker ook qua wedstrijden want dan zit de korfbalsport vol in het veldseizoen,” aldus Weijermars die tegenwoordig bestuurder is bij de Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond.

Het Huigpark wordt daarom door de 3 October Vereeniging nog niet opgegeven als optie. “Maar het is duidelijk dat er daar maatregelen genomen moeten worden als de daar een vergunning van de gemeente krijgen. Maar dat is dan ook aan de gemeente zelf,” aldus Zonnevylle.

Welke tijdelijke plek de 3 October Vereeniging ook krijgt toegewezen voor de komende jaren; een ding is zeker. Vanaf 2020 kunnen de evenementen rond Leidens Ontzet weer op de Garenmarkt worden gehouden. Dart heeft de gemeente de vereniging gisteren schriftelijk bevestigd. Zonnevylle is daar blij mee: “Er is geen andere plek waar je 3500 schoolkinderen op zo’n fantastische plek kunt samenbrengen. We moeten dus wel goed op blijven letten dat het plein straks niet op zo’n manier wordt ingericht dat we er alsnog niet meer mee uit de voeten kunnen.”

Cultuur Leiden Politiek 3 Oktober 2017


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×