The Liquid sun Orchestra komt uit Leiden en speelt op 16 juli dus een thuiswedstrijd tijdens de 36e editie van Werfpop. (Foto's: PR).

Steeds meer programmering Werfpop bekend

Naarmate de datum van het grootste gratis muziekfestival nadert, worden de nieuwe namen van de line-up ook in toenemend tempo bekend gemaakt. Ook vandaag komt de organisatie weer met de namen van twee bands die op 16 juli komen optreden in de Leidse hout.

Allereerst Gentlemen’s Dub Club. Negen charmante heren uit Leeds die sinds 2006 met dub, ska en roots reggae de podia van Goa tot Glastonbury, Secret Garden Party tot big ass bassfestival Outlook in Kroatië onveilig maken. Ook hebben ze getoerd met interessante namen als The Streets, The Wailers en Finlay Quaye.

Mede dankzij undergroundliefhebbers van BBC radio krijgt de band maximale exposure en bereikt ieder album steevast hoge noteringen in de internationale reggae charts. Wat maakt Gentleman’s Dub Club dan zo onweerstaanbaar? Check het kersverse zesde album ‘Dubtopia’. Iedere song klinkt als een trip naar een tropisch eiland waar het leven wordt gevierd.

Alle dagen dansen met blote voeten in het zand en een kokosnoot met rietje in de hand op energieke upbeat dubbangers met een gelukzalige glimlach op je tronie. Live geeft Gentleman’s Dub Club flink gas op de lollie voor een moshpit die alle ‘ouwe’ skasters doet denken aan hete 80’s ska-nachten in zompig zwetende kelders van menig kraakpand in Europa. Werfpoppers, you are toast!

Tweede nieuwe naam is The Liquid Sun Orchestra. Een dampende kookpot van hete afrobeat volgens het recept van grootmeester Fela Kuti. Een snuifje jazz, een lepeltje dub, een pondje funk, litertje soul en een bosje reggae. Flink door elkaar roeren en dan krijg je die smaakvolle bak groovy Afrofunk. De 11-koppige band overbrugt meerdere generaties en culturele achtergronden die heerlijk samen smelten in de enorme live bezetting.

De exotische ritmische bezweringen van de twee Nigeriaanse top percussionisten met geniale speldenprikken van de Surinaamse Vanessa of Jamaicaanse Brina poken het vuur hoog op wat steevast uitdraait op een laaiend enthousiaste menigte. En als de blazersectie daar nog een schepje bovenop gooit, komt de boel tot een borrelend kookpunt.

Liquid Sun Orchestra bestaat sinds 2011 en heeft een lijst optredens op hun conto staan waar je u tegen zegt waaronder het vermaarde Gentse Polé Polé en Soulfest in Antwerpen. Ook zijn ze zeker geen onbekenden in het Leidse circuit waar de uitvalbasis ligt. Werfpop wordt dus een echte thuiswedstrijd in deze win-win situatie. Geen waterig zonnetje, het gaat flink stralen in het park.

Cultuur Leiden Werfpop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×