Zaterdagavond vierden de leden van de Business Club Leiden hun 30-jarig lustrumfeest op de Burcht. (Foto's: Chris de Waard).

Business Club Leiden viert 30-jarig jubileum in de Burcht

Een speciaal feestje verdient een speciale plek om het te vieren. Dat dachten de leden van de evenementencommissie van de Business Club Leiden (BCL). Alle mitsen en maren die je kunt bedenken bij zo’n bijzondere locatie werden overboord gezet en dat pakte prima uit. Het lukte prima om de Burcht om te toveren tot een intiem evenemententerrein waar de Leidse ondernemers hun bijzondere lustrumfeest vierden.

De Business Club Leiden had een heel speciaal cadeau voor Henny Wiggers die 30 jaar geleden aan de wieg stond van de ondernemersclub die toen nog Sport 50 heette. Een gedicht van stadsdichter Wouter Ydema met de titel ‘Henny van Leyden.’ Henny hield het niet droog. (Video: Chris de Waard)

Naast muziek, er speelde een bandje covers van gouwe ouwe, en enkele optredens van zeemanskoor Rumor Di Mare, werd er een walking dinner gehouden dat werd verzorgd door de witte brigades van de verschillende restauranthouders die lid zijn van de BCL.

Ook stadsdichter Wouter Idema beklom de trappen van de Burcht. Voor zijn gedicht over Leiden, maar ook om een heel speciaal gedicht voor te dragen dat hij maakte voor Henny ‘een broek voor twee billen’ Wiggers die 30 jaar geleden BCL-voorloper Sport 50 oprichtte. Dat gedicht, Henny van Leyden, werd vervolgens overhandigd aan een tot tranen geroerde Wiggers.

Tijdens het lustrum-feest werden er ook twee cheques overhandigd. BCL-voorzitter Chris Verplancke riep eerst oud-huisarts Ben Crul naar voren die voor zijn project ‘Fietsmaatjes Leiden – Leiderdorp’ een bedrag van 6.000 euro in ontvangst mocht nemen voor materiaal. De duo-fietsen  van de club zijn populair, maar ook erg kostbaar dus om uit te breiden zo’n bijdrage meer dan welkom.

De tweede organisatie die verrast werd met een check, dit keer eentje van maar liefst 15.000 euro, was Henk Vellekoop van Topaz Zuydwijck. Het geld is bestemd om de in de soep gedraaide motor te vervangen van de boot waarmee de vrijwilligersgroep vaartochtjes maakt met de bewoners.

Om een uur of half tien daalden de Leidse ondernemers af naar Koetshuis de Burcht waar het feest binnen verder ging met onder meer muziek van de band Soul Beach.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×