Leidse Infotheek Group op overnamepad

De Infotheek Group neemt online IT-leverancier Centralpoint.nl over. Met de overname groeit het Leidse Infotheek uit tot marktleider in de Benelux met een omzet van ruim 700 miljoen euro en circa 900 medewerkers in 14 landen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog akkoord gaan met de overname.

Centralpoint.nl is in 2001 opgericht door Brian Speelman en groeide sindsdien uit tot de grootste zakelijke online IT-leverancier van Nederland met een omzet van 120 miljoen euro. Infotheek neemt de aandelen over van Greenfield Capital Partners en Brian Speelman. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Europese markt
“Met de overname zetten we de lijn voort die we met onze aandeelhouder Altor zijn gestart”, zegt Jordy Kool, CEO van Infotheek Group. “Met de online kennis en ervaring die we in huis halen, bieden we ons gezamenlijke klantenbestand een bredere online toegang tot circulaire IT. Ook kunnen we hierdoor een grotere doelgroep bereiken om zodoende de levensduur van nog meer IT-producten te verlengen. Samen vormen we een sterke toekomstbestendige speler op zowel de nationale als de Europese IT-markt.”

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×