EVA komt met nieuw maatje voor mantelzorgers

Vrijwilligersorganisatie Eva heeft een nieuw soort vrijwilligerswerk opgestart waarbij mantelzorgers nu eens niet iemand anders helpen, maar zelf worden ondersteund door een maatje. Eva ondersteunt mensen met een hulpvraag, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest.

Tot nu toe was er alleen de vrijwilliger die hulp bood aan of iets leuks ging doen met de hulpvrager, maar Eva ontdekte dat die vrijwilligers soms zelf ook wel een maatje kunnen gebruiken. Met name om de mantelzorgers te ontlasten.

Volgens Eva is er een grote behoefte aan een luisterend oor voor de mantelzorgers. Die zijn er voor de hulpvrager, maar wie is er voor de mantelzorger? Deze vrijwilligers zitten volgens Eva vaak met veel vragen over hoe zij bijvoorbeeld om moeten gaan met iemand die continu aandacht nodig heeft of hoe zij werk met mantelzorg moeten combineren.

Als mantelzorgers geen steun krijgen dan bestaat er de kans dat ze overbelast raken. Een gesprek met een mantelzorger blijkt de zorg lichter te maken, waardoor het volgens Eva essentieel is om dit maatje voor de mantelzorg te ontwikkelen.

Iedereen kan zich als maatje aanbieden. Met name ex-mantelzorgers worden opgeroepen zich aan te melden als mantelzorgmaatje.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×