Journalist Wil van Elk ereburger gemeente Oegstgeest

Journalist Wil van Elk van de Oegstgeester Courant is vrijdagavond tijdens de viering van de Veteranendag in Oegstgeest benoemd tot ereburger van de gemeente Oegstgeest.

Van Elk wordt door het college in zijn dorp op handen gedragen omdat hij een geweldige  promotor is voor Oegstgeest. Burgemeester Jaensch: “Wil is altijd overal en dus ook bij de Veteranendag. Dat leek ons een mooi moment om hem te verrassen. Ook vanwege zijn afscheid bij defensie waar hij 45 jaar heeft gewerkt.”

Chris de Waard sprak met burgemeester Jaensch van Oegstgeest en met de nieuwste ereburger van Oegstgeest, Wil van Elk.

“Echt geweldig,”zegt Van Elk. dit is het mooiste speldje dat er is. Ik wist echt van niks. Op een gegeven moment zei de burgemeester. Ga alsjeblieft even zitten. want ik word zenuwachtig van je.” Vervolgens nam Jaensch het woord en begon over Wil’s afscheid bij defensie. Even dacht Wil toen dat hij een Koninklijke Onderscheiding zou krijgen, maar eigenlijk vindt hij het ereburgerschap van zijn eigen Oegstgeest veel mooier: “Dit is gaaf. een mooier woord kan je er niet voor vinden.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline