(Foto's: Stichting Guney).

Stichting Güney doneert geld Ramadanfeest aan kinderziekenhuis

De Stichting Guney uit Leiden heeft maandagmiddag een schenking gedaan aan het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het Leidsch Universitair Medisch Centrum. Het geld komt van moslims uit de achterban van de stichting die het geld bijeen brachten tijdens het Ramadanfeest waarmee de vastenmaand zondag werd afgesloten.

“Elke moslim moet dan een bedrag van tien euro doneren ten behoeve van een medemens. Dit komt overeen met het bedrag dat nodig is voor een maaltijd,” legt Emine Guney van de stichting die de naam van haar vader Hasan Güney draagt uit. Hij was voor zijn overlijden in 2015 onder andere jarenlang voorzitter van de Turkse Moskee in De Kooi.

Het geld gaat naar de speelkamer voor basisschoolkinderen in een nieuwe deel van het WAKZ dat in maart open gaat.De ruimte gaat ook gebruikt worden als ziekenhuisschool.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×