(Beeld: Tess van Kooperen).

Leids Voetbalkwartiertje: Gustavo Hamer van Feyenoord en Koetshuiscup

De zesde aflevering van ‘Leids voetbalkwartiertje‘ staat online. Met dit online voetbalprogramma geven Leidenamateurvoetbal en Sleutelstad aandacht aan alle aspecten van de Leidse voetbalwereld. In deze aflevering: Een portret van voormalig Meerburgspeler Gustavo Hamer die nu bij Feyenoord speelt en een sfeerverslag van het voetbalgala van Leidenamateurvoetbal met onder andere de finale van de Koetshuiscup. Dit is de laatste aflevering van het eerste seizoen van Leids Voetbalkwartiertje. Naar verwachting gaat het programma in september weer verder.

 

Gustavo Hamer kwam op tweejarige leeftijd naar Nederland. Hij begon met voetballen bij Meerburg. Daar werd het talent opgepikt door ADO Den Haag en later door Feyenoord. Dit jaar maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de club uit Rotterdam en…werd landskampioen!

Voor het zesde jaar op rij sloot Leidenamateurvoetbal het seizoen af met een waar voetbalgala. Op het complex van Valken’68 kwamen twee sterrenteams met de beste spelers uit de regio tegen elkaar uit. Ook maakten een aantal bekende gasten van Leids Voetbalkwartiertje hun opwachting: ADO Den Haag speler Randy Wolters, ADO Den Haag trainer Alfons Groenendijk en scheidsrechter betaald voetbal Allard Lindhout. Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de finale van de Koetshuiscup tussen Lugdunum en Boshuizen. Wij maakten een sfeerverslag.

Elke maand komt er een nieuwe aflevering van Leids Voetbalkwartiertje online. Voor het programma wordt hulp gevraagd aan voetballiefhebbers zelf. Bijzondere voetbalverhalen zoals het grootste voetbaltalent, de beste vrijwilliger, het oudste lid, een supersupporter of iemand met een fantastische ervaring kunnen worden aangemeld. Elke maand kiest de redactie het meest indrukwekkende verhaal uit en krijgt deze persoon een mooi plekje in de uitzending.

Ook leuke Leidse voetbalfilmpjes kunnen worden ingestuurd. Van mooie doelpunten tot overwinningsdansjes en kleedkamerrituelen, alles is welkom. Inzendingen kunnen naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl of sport071@sleutelstad.nl. Blijf op de hoogte en volg Leids Voetbalkwartiertje ook op Facebook.

Leiden Regio Sport Leids Voetbalkwartiertje


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×