Jaimy Ravensbergen (midden) in Portugal met Oranje onder 16 tijdens een internationaal toernooi. (Foto: Rob Ravensbergen).

TV-programma Leids Voetbalkwartiertje volgt megatalent in Portugal

De tweede aflevering van ‘Leids voetbalkwartiertje’ staat online. Met dit online voetbalprogramma geven Leidenamateurvoetbal en Sleutelstad aandacht aan alle aspecten van de Leidse voetbalwereld.

In deze aflevering halen we het Leidse voetbaltalent Jaimy Ravensbergen op van het vliegveld nadat ze in Portugal haar debut heeft gemaakt in Oranje onder 16. De 15-jarige Ravensbergen begon met voetballen bij DoCoS en speelt inmiddels in het tenue van ADO Den Haag.

Dat voetbal niet alleen maar om winnen gaat bewijst het vriendenteam van Oegstgeest 5. Ze staan stijf onderaan en hebben dit seizoen al meer dan negentig keer de bal uit het net mogen vissen. Waarom blijft het dan toch leuk om op zaterdag de voetbalschoenen aan te trekken?

De mannen van Lugdunum laten hun skills zien en gaan de FIFA17 uitdaging van jeugdspeelster Sima aan. Zij heeft een prachtig doelpunt gescoord met het populaire computerspel en vraagt de spelers van het eerste om dát na te doen.

Randy Wolters, inmiddels speler van ADO Den Haag, won bij de Leidse Sportprijzen de Publieksprijs en is daar erg trots op. Hij kreeg ruim 43% van alle stemmen. We waren erbij toen hij zijn prijs in ontvangst nam.

Ook aandacht voor de loting van de knock-out fase van de Koetshuis Cup, hét voetbaltoernooi van Leiden en omstreken. De zestien overgebleven clubs maken zich op voor een spannende eindstrijd.

Tot slot trapt sportwethouder Paul Dirkse de rubriek ‘Voetbal Vitaal in één minuut’ af. In de volgende afleveringen komen de voorzitters van verschillende clubs aan het woord. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het voetbal in Leiden? Speelt de Leidse jeugd over een aantal jaar ook echt weer in Leiden? En hoeveel van de elf Leidse clubs denken er over een aantal jaar nog te bestaan?

Elke laatste donderdag van de maand komt er een nieuwe aflevering online. Voor het programma wordt hulp gevraagd aan voetballiefhebbers zelf. Bijzondere voetbalverhalen zoals het grootste voetbaltalent, de beste vrijwilliger, het oudste lid, een supersupporter of iemand met een fantastische ervaring kunnen worden aangemeld. Elke maand kiest de redactie het meest indrukwekkende verhaal uit en krijgt deze persoon een mooi plekje in de uitzending.

Ook leuke Leidse voetbalfilmpjes kunnen worden ingestuurd. Van mooie doelpunten tot overwinningsdansjes en kleedkamerrituelen, alles is welkom. Inzendingen kunnen naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl of sport071@sleutelstad.nl.

Leiden Oegstgeest Sport Leids Voetbalkwartiertje


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×