Plan voor 43 sociale huurwoningen aan Ter Haarkade

Het college van burgemeester en wethouders wil een gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) voor de financiering van de bouw van 43 sociale huurwoningen aan de Ter Haarkade 1. Op die plek staat nu een ROC-schoolgebouw. Daarin is de Culturele Creatieve Broedplaats Nieuwplaatz gevestigd. Zij moeten per 1 september het pand verlaten.

Met de garantie kan de SHWJ een lening afsluiten bij een bank. Voordat een definitief besluit wordt genomen kan de gemeenteraad wensen en bedenkingen bij het college indienen. Als het plan doorgaat worden de woningen in 2018 worden gerealiseerd.

Reanne van Kleef sprak met Wethouder Paul Dirkse over de plannen voor 43 sociale huurwoningen aan de Ter Haarkade.

Leiden SHWJ Ter Haarkade


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×