Gemeente staat voor ruim vijf miljoen garant voor nieuwbouw Ter Haarkade

4

De Stichting Huisvesting Werkende Jongeren kan door met de plannen voor een nieuwbouwproject aan de Ter Haarhade. De SHWJ wil op de plek van een oud schoolgebouw dat de afgelopen jaren in gebruik was als culturele broedplaats 43 appartementen realiseren. De gemeente staat garant voor de lening die moet worden afgesloten voor de bouw.

Met de garantstelling van 5,3 miljoen kan de SHWJ door met het plan waarin betaalbare starterswoningen worden gerealiseerd.

Delen
LeidenWalk

4 reacties

 1. Ja, dat heet wegpestbeleid. Paupers moeten in deze stad plaats maken voor D666-yuppies, studentjes en VVD-veelverdieners. In de sociale huursector wordt vrijwel niks meer geïnvesteerd in betaalbare nieuwbouwwoningen de komende jaren. Nee sterker nog, VVD Leiden heeft in haar verkiezingsprogramma ‘Durven Kiezen’ de volgende passage staan: “De woningmarkt in Leiden raakt oververhit. Daarom willen wij dat de gemeente samen met de
  woningcorporaties meer huurwoningen gaat verkopen. Zo komen er goedkopere woningen op de markt
  voor starters. En tegelijk krijgen de woningcorporaties geld om te investeren in renovatie en vervanging van
  verouderde woningen op andere plaatsen in de stad.” http://sleutelstad.nl/wp-content/uploads/2017/11/Verkiezingsprogramma-2018-2022-VVD-Leiden.pdf
  M.a.w. paupers en arrebéiers wegwezen, yuppen welkom. Er komen helemaal geen goedkopere woningen bij, die zijn alleen maar in prijs gestegen vergeleken met 10 jaar terug. Bovendien, woningcorporaties hebben in de afgelopen crisisjaren al veel huurwoningen verkocht om uit de kosten te komen van het (structureel) onderhoud aan hun bestaande woningbezit. De gewone man is bij dezen gewaarschuwd; stem niet op de yuppencoalitie van VVD66 in maart 2018, want u zult nooit meer kunnen doorverhuizen naar een betaalbare andere huurwoning in uw gemeente!

 2. Pardon dit zijn juist huizen v jongeten die werken met redelijke huren wees blij dat deze stichting dr is voor werkende jongeren anders zouden die ook nog op de krappe leidsche woningmarkt moeten komen

 3. Het klopt dat deze stichting juist betaalbare huurwoningen wil bouwen. Goed dat de gemeente hiervoor garant wil staan. Anders waren ze er niet gekomen.
  Ben het wel met Marcel eens dat de redenatie van de VVD niet klopt. Als corporaties meer woningen verkopen, blijft er minder over voor de mensen met een kleinere portemonnee.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.