(Archieffoto: Chris de Waard).

Paal op Burggravenlaan definitief naar beneden

De paal op de Burggravenlaan blijft vanaf vandaag definitief naar beneden. Sinds de Kanaalweg ruim een jaar geleden werd afgesloten, moest de paal het sluipverkeer in de spitsuren tegengaan. Dat zou veiliger zijn voor schoolgaande kinderen. Voor het eind van de zomervakantie zijn de werkzaamheden aan de Kanaalweg afgerond en wordt de alternatieve route via de Burggravenlaan-De Sitterlaan weer rustiger.

Omdat de zomervakantie is begonnen, blijft de paal nu al naar beneden. Voorheen was de paal ook in de schoolvakanties omhoog zodat automobilisten aan de situatie konden wennen. Dat is nu dus niet meer nodig.

De paal was een doorn in het oog van veel automobilisten en ook van VVD Leiden. De VVD vond de redenering dat de paal sluipverkeer tegen zou gaan onbegrijpelijk. Volgens VVD-raadslid Dorien Verbree zou de paal juist voor extra sluipverkeer in de kinderrijke Professorenwijk zorgen.

Regelmatig zorgde de paal voor lange files en extra frustraties bij de automobilisten, die vervolgens alternatieve routes via de smalle straatjes in de omliggende woonwijken zochten. De VVD pleitte dan ook voor het verwijderen van de paal en het leveren van maatwerk door middel van handhavers en flitspalen om ervoor te zorgen dat automobilisten zich aan de toegestane snelheid van 30 km/u zouden houden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×