Een impressie van de derde locatie in Leiden waar tijdelijke woningen worden gerealiseerd. (Afbeelding: Gemeente Leiden).

Derde locatie tijdelijke woningen begin volgend jaar klaar

Tot eind van het jaar wordt er nog druk gewerkt aan het in gereedheid brengen van het terrein langs de Voorschoterweg waar kort na de jaarwisseling honderd tijdelijke woningen komen voor statushouders, woningzoekenden en ex-daklozen.

Een deel van de woningen die in een ‘carr√©’ worden gebouwd bestaat uit dubbele units, zodat er ook gezinnen kunnen worden ondergebracht. Het terrein heeft al een naam toebedeeld gekregen van de Leidse straatnamencommissie. Het wordt het Nico van der Horstpark. Vernoemd naar de bekende Leidse fotograaf die in 1995 overleed.

De woningen komen op een terrein van het Hoogheemraadschap van Rijnland, direct naast de waterzuiveringsinstallatie. Welk type woningen er wordt neergezet, is nog niet bekend. Vanwege de bedragen die gemoeid zijn met de honderd woningen moest de aankoop worden aanbesteed. Wie de opdracht binnen heeft gehaald, wordt binnenkort bekend.

Leiden Maatschappij nicovanderhorstpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×