Derde locatie tijdelijke woningen begin volgend jaar klaar

0

Tot eind van het jaar wordt er nog druk gewerkt aan het in gereedheid brengen van het terrein langs de Voorschoterweg waar kort na de jaarwisseling honderd tijdelijke woningen komen voor statushouders, woningzoekenden en ex-daklozen.

Een deel van de woningen die in een ‘carré’ worden gebouwd bestaat uit dubbele units, zodat er ook gezinnen kunnen worden ondergebracht. Het terrein heeft al een naam toebedeeld gekregen van de Leidse straatnamencommissie. Het wordt het Nico van der Horstpark. Vernoemd naar de bekende Leidse fotograaf die in 1995 overleed.

De woningen komen op een terrein van het Hoogheemraadschap van Rijnland, direct naast de waterzuiveringsinstallatie. Welk type woningen er wordt neergezet, is nog niet bekend. Vanwege de bedragen die gemoeid zijn met de honderd woningen moest de aankoop worden aanbesteed. Wie de opdracht binnen heeft gehaald, wordt binnenkort bekend.

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.