Directeur dirk van Delft van Boerhaave houdt samen met de rest van het personeel vanaf deze week weer kantoor in het museumgebouw. (Foto's: Museum Boerhaave).

Verbouwing Museum Boerhaave nadert voltooiing

De verbouwing van Museum Boerhaave in de Lange Sint Agnietenstraat in het centrum van Leiden vordert. Zo zeer dat het personeel van Boerhaave deze week terug verhuist naar de kantoren in het monumentale pand. Die zijn nu klaar. De afgelopen maanden zat het personeel van het museum tijdelijk in een kantoorpand aan de Vondellaan.

Directeur Dirk van Delft kan niet wachten tot zijn museum de deuren weer opent. Dat is op zaterdag 16 december. Vorig najaar werd al duidelijk dat de verbouwing meer tijd zou gaan kosten. Het museum had eigenlijk nu al weer open moeten zijn, maar dat werd toen uitgesteld naar november. Inmiddels is daar nog een maand bijgekomen.

Hoewel de grote renovatie nu bijna is afgerond, moet er nog veel gebeuren. “Nu we terug zijn in het gebouw kunnen we het eindelijk weer gaan omtoveren tot museum,” zegt van Delft. “We staan te popelen om weer open te gaan. Reken maar dat het prachtig wordt.”

Advertentie

Cultuur Leiden Museum Boerhaave


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×