(Impressies: Zijdekwartier Architecten).

Appartementencomplex met 78 woningen aan Sumatrastraat

Op de locatie van basisschool de Springplank, aan de Sumatrastraat 195, gaat woningstichting Ons Doel een appartementengebouw realiseren met 78 woningen. In het complex komen voornamelijk betaalbare tweekamerappartementen. Ze zijn met circa 50 m2 relatief klein, maar dat sluit volgens Ons Doel aan bij de vraag.  Er komen steeds meer een- en tweepersoonshuishoudens.

Naast de tweekamerappartementen komen er in het complex ook enkele kleinere studio’s en grotere driekamerappartementen.

Het ontwerp voor het gebouw waarvan de bouw in 2020 van start moet gaan is gemaakt door het Leidse bureau Zijdekwartier architecten. De appartementen komen in een vrijstaand vierhoekig gebouw met een binnenhof dat als gemeenschappelijke tuin dienst kan gaan doen.

Het gebouw krijgt brede galerijen die veel weg hebben van een balkon. Door het ontwerp denken de architecten dat de bewoners de galerij in feite als verlengstuk van de woning zullen zien. Een plek waar een bankje kan staan en waar je even een praatje maakt met de buren.

Op een deel van het terrein staan sinds begin dit jaar 16 tijdelijke woningen voor statushouders, ex-daklozen en gewone woningzoekenden. Ze blijven drie jaar op deze plek staan. Als Ons Doel begint met de bouw van het appartementencomplex worden de houten Finch-woningen verplaatst naar een andere locatie in Leiden. Waar dat is, is nog niet bekend.

 

Leiden Containerwoningen Ons Doel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×