(Foto: Michel Peek, PEPphoto Sport en Evenementen).

Triathlon Leiderdorp zoekt bergen fruit, drop en ontbijtkoek

De inschrijvingen voor De Baanderij Triathlon Leiderdorp op zondag 13 augustus gaan zo goed dat de organisatie inmiddels niet meer opzoek is naar deelnemers, maar naar eten en drinken. 37 kilo bananen, 21 kilo perssinaasappels, 18 watermeloen, 15 galiameloenen, 10 kilo gesneden ontbijtkoek, 18 kilo gemengde zachte drop en 250 flesjes water om precies te zijn. Daarvoor zoeken ze nog sponsors.

“We zijn inmiddels uit de economische crisis, maar we merken dat het toch lastiger is dan voorheen om sponsors te vinden. Bedrijven zijn wat terughoudender”, vertelt organisator Jeroen Fakkeldij. “We horen het graag als bedrijven een bijdrage willen leveren aan het verzorgen van onze atleten.”

Chris de Waard sprak met organisator Jeroen Fakkeldij over de stand van zaken rondom De Baanderij Triathlon Leiderdorp.

Vrijwilligers

Ook kan de organisatie nog 20 tot 25 vrijwilligers gebruiken. Zij worden op allerlei plekken ingezet, van het uitdelen van water tot het snijden van fruit. “Onze vrijwilligers hebben een belangrijke taak. Zij zorgen ervoor dat de atleten hun wedstrijd goed en veilig kunnen voltooien. En het is ook een hele leuke dag. De vrijwilligers worden zelf ook goed verzorgd. Ze krijgen een T-shirt en lunchpakket”, aldus Fakkeldij.

Nog nooit voller

Met de inschrijvingen is het de afgelopen weken hard gegaan. Alleen voor de ’trio’s’ zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar. Voor de andere afstanden kan men zich inschrijven voor de reserve lijst. Fakkeldij:”We hebben het allemaal een beetje opgerekt en ik denk dat we nog niet voller hebben gezeten. Het gaat één groot feest worden.” Er doen 180 mensen mee op de Sprint, 200 op de Olympische afstand en 120 op de Midden afstand. Tot nu toe hebben 11 trio’s zich ingeschreven. Dit jaar is er voor het eerst ook een Leids klassement.

Topatleten

Inmiddels hebben een aantal regionale en nationale topatleten zich aangemeld: Hanneke de Boer – Bouwma (Leiden, 2e op de hele triathlon van Almere 2011, deelnemer aan het WK halve triathlon in Las Vegas en het WK Ironman op Hawai in 2013), Frank van Graas (Noordwijkerhout, deelnemer aan diverse Ironmans en winnaar in diverse Nederlandse wedstrijden) en Jisk Hoogervoorst (Noordwijkerhout, jong opkomend talent, heeft al diverse wedstrijden gewonnen waaronder Triathlon Noordwijkerhout eerder deze maand).

De top drie van vorig jaar staat ook aan weer aan de start: Youri Severin (landelijke topper, wint diverse wedstrijden) Steff Overmars (topatleet in de eredivisie, recent 38ste op de Ironman UK met 2000 deelnemers) en Stef Zwitser (regionale topper uit Voorhout).

 

Leiderdorp Sport triathlon leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×