(Archieffoto: Emile van Aelst).

Gemeente zoekt jonge Leidse helden

De gemeente Leiden reikt op 20 november voor de zevende keer de Leidse Jeugdlintjes uit aan jongeren tussen de 6 en 18 jaar oud die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de Leidse samenleving. Met het Jeugdlintje spreekt de gemeente waardering uit voor deze kinderen. De kinderen kunnen tot en met 22 oktober worden aangemeld.

De afgelopen zes jaar zijn er Leidse Jeugdlintjes aan 49 kinderen en drie groepen jongeren uitgereikt. Zij werden in het zonnetje gezet omdat zij zich op verschillende manieren vrijwillig hebben ingezet en een voorbeeld zijn voor anderen.

De lintjes werden om uiteenlopende redenen uitgedeeld. Ze kreeg Michiel Tchiche  in 2014 een onderscheiding omdat hij zijn vriend Thijs uit het water redde. In datzelfde jaar werd Jongerenteam OmaLief als groep in het zonnetje gezet. Zij zijn een groep Turkse jongeren tussen de 16 en 26 jaar die een aantal ouderen heeft ‘geadopteerd’. Zij gaan op bezoek voor een praatje of een wandeling

In 2015 kregen Evi, Isa en Sam Scholten een Jeugdlintje omdat ze samen geld inzamelden voor KiKa (Kinderenkankervrij) en KWF Kankerbestrijding. Zij beklommen de Alpe d’Huez en deden mee aan de loop voor de kanjerketting.

Myron van den Boogerd was in 2016 één van de ontvangers van het Leidse Jeugdlintje. Hij gaf twee keer in de week keeperstraining aan de keepers van de F en de E van V.V. Leiden.

Jonge helden die altijd klaar staat voor een ander, tussen de 6 en 18 jaar oud zijn en zich inzetten voor de Leidse samenleving kunnen worden aangemeld via een aanmeldingsformulier op de website van de gemeente Leiden. De uitreiking is op maandag 20 november in het Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×