De jeugdlintjes-dragers van 2015. (Foto: PR).

Tien Leidse jongeren ontvangen jeugdlintjes

Wethouder Roos van Gelderen reikte afgelopen vrijdag de jeugdlintjes uit aan tien jongeren die zich ingezet hebben voor de Leidse samenwerking. Het uitreiken van de lintjes gebeurde dit jaar voor de vijfde keer. In het Kinderrechtenhuis, het voormalige weeshuis, aan de Hooglandse Kerkgracht werden de gedecoreerden feestelijk ontvangen. De dragers van de lintjes zijn: Anna Peeperkorn, Dominique Gouwentak, Marit van Rijn, Joy Pronk, Evi, Isa en Sam Scholten, Tjalle Swen, Diede Rozeboom en Akhrat Selevani.

Maaike Lek ging naar de uitreiking en sprak met de wethouder en enkele gedecoreerden.

De jongeren kregen de lintjes om verschillende redenen, sommigen omdat zij geld hebben ingezameld voor de kankerbestrijding, anderen omdat zij activiteiten organiseerden voor de jeugd in de wijk en participatie voor allochtone vrouwen bevorderden. Tjalle Swen redde zijn driejarige neefje uit het water.

Met het uitreiken van de jeugdlintjes spreekt de gemeente Leiden haar waardering uit voor jongeren die zich inzetten voor de Leidse samenleving. Leiden hoopt dat zij een voorbeeld zijn voor andere jongeren. Ieder jaar vindt de uitreiking van de jeugdlintjes plaats op of rond de Internationale Dag van de Rechten van het Kind dat op 20 november 1989 door de Verenigde Naties werd ingesteld.

Impressie van de uitreiking van de jeugdlintjes 2015 (Foto’s: Sleutelstad.nl). 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×