(Foto: Comité Paardenmarkt Voorschoten).

Voorschotense Paardendagen losgebarsten

De Voorschotense Paardenmarkt wordt dit jaar voor het eerst niet op 28 juli gehouden, maar op de laatste zaterdag van de maand. Dit jaar dus op de 29e. De Paardendagen gaan vandaag wel van start in de Leidse buurgemeente met de kortebaandraverij aan de Beethovenlaan die vanmiddag plaatsvindt.

De traditionele paardenmarkt zelf vindt dus morgen plaats. Al vanaf 6.00 uur ’s morgens worden de paarden en pony’s aangevoerd. De organisatie van de paardenmarkt hoopt dat het aantal aangevoerde paarden weer gaat toenemen als de markt in het weekeinde wordt gehouden.

Om 10.00 uur wordt de paardenmarkt zaterdag officieel geopend door burgemeester Bouvy-Koene. Dat gebeurt bij het museum in de Voorstraat. Vast onderdeel is vervolgens het planten van het marktkruis. Ook om 10.00 uur starten allerlei activiteiten voor de kinderen. Pony rijden, schminken, een draaimolen en een vliegend tapijt zijn enkele van de kinderattracties.

Naast de paardenmarkt zelf zijn er tot en met zondag tal van activiteiten rond de Voorschotense Paardendagen. Een markt met oude ambachten, demonstraties van een hoefsmid, een streekmarkt, een braderie, kermis en verschillende optredens. Ook is er weer een inloop-orgelconcert in de Dorpskerk.

Cultuur Voorschoten paardenmarkt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×