Foto's/video: Wim van Yperen / www.kiekjesdief.nl).

Boomvalken brengen weer jongen groot op Bio Science Park

Voor het tweede jaar op rij heeft een paartje boomvalken jongen grootgebracht in een van de kunstnesten langs de Wassenaarseweg in Leiden. De gemeente plaatste de horsten, zoals de nesten van een valk officieel heten, in 2015 als compensatie voor de kap van bomen in dat gebied. die moeten wijken voor de aanleg van de nieuwe toegangsweg naar het Bio Science Park.

Wim van Yperen filmde het boomvalkenpaar met hun jongen.

Vorig jaar bracht het boomvalkenpaar de jongen groot in het meest oostelijke nest, dit jaar kozen ze voor het kunstnest aan de westkant van het rijtje van drie. “De middelste horst is ook niet meer goed bruikbaar,” laat Van Yperen weten: “Daar is de bodem inmiddels uit gevallen.”

Leiden boomvalk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×