PvdD komt op voor Boomvalk in Bio Science Park

De boom met het nest van een Boomvalk in het Bio Science Park te Leiden, dreigt gekapt te worden. De Partij voor de Dieren heeft hier naar aanleiding vragen aan het college gesteld. “Het stoort mij dat de raad hier niet over op de hoogte was”, aldus Dick de Vos van de PvdD raadsfractie.

De valk, die nu in Afrika overwintert, vliegt over zo’n twee maanden terug naar zijn broedplaats in Leiden. Als er niet was ingegrepen, was zijn nest verdwenen. “Zo’n nest moet je beschermen volgens de flora- en faunawet”, stelt De Vos. Er wordt gekapt voor de aanleg van een nieuwe toegangsweg naar het Bio Science Park.

Betere informatievoorziening gemeenteraad

Dick de Vos ving het nieuws over de bedreigde broedplaats van de Boomvalk op via een werknemer op het terrein van het Bio Science Park Leiden. “We moeten een veel betere informatievoorziening hebben over zeldzame planten en dieren”, vindt Dick de Vos. De PvdD wil dat er in de toekomst een systeem komt dat de raad automatisch inlicht over dit soort gevallen.

De PvdD herinnert het college eraan dat zij biodiversiteit hoog in het vaandel heeft staan. De partij vraagt dan ook of zij het ermee eens zijn, dat Leiden trots mag zijn op het broeden van de boomvalk op Leids grondgebied. Ook wil de partij weten of het mogelijk is om korter voor de kap van bomen, onderzoek te doen naar eventuele zeldzame dieren en planten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194350466″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Leiden Politiek boomvalk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×