De afgelopen jaren kwamen de glastuinbouwondernemers met zonnebloemen. Dit jaar pakken ze nog veel groter uit en brengen ze ook groente, fruit en planten mee. (Archieffoto: Emile van Aelst).

LTO Glaskracht trakteert bewoners Huis op de Waard

Morgen worden drie boten van Stichting de Leidse Rederij tot de nok toe gevuld met groente, fruit, bloemen en planten, waarop ze naar de onlangs geheel gerenoveerde en verbouwde woonzorglocatie Huis op de Waard varen. De producten worden aangeboden door de leden van LTO Glaskracht Nederland, een brancheorganisatie van glastuinbouwbedrijven. Ook verschillende Leidse bedrijven doen mee.

Na het afleveren van de gezonde lading maken de boten van de Leidse Rederij een rondvaart door de stad met de bewoners van ’t Huis op de Waard. Na terugkomst wordt de feestelijke middag afgesloten met een barbecue aan het water, aangeboden door Zorggroep Marente. Visbrasserie de Poort biedt de bewoners een smakelijk vishapje van garnalen en haring aan en het Leidse Viswijvenkoor ondersteunt de festiviteiten muzikaal.

Alle deelnemende organisaties en bedrijven verlenen geheel kosteloos hun medewerking. De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818. Bob Meijer, mede-eigenaar van Visbrasserie de Poort is blij wat extra’s voor de ouderen te kunnen doen: “Ze verdienen het!”

Leidenaar en netwerkcoördinator bij LTO Glaskracht Nikos van Aelst is initiatiefnemer van de middag die voor de derde keer wordt georganiseerd: “Ik ben er trots op dat we de bewoners van het Huis Op De Waard in het zonnetje kunnen zetten. Vorige keren hadden we honderden bossen zonnebloemen, nu delen we ook vaste luchtzuiverende planten uit en natuurlijk heerlijk verse groente en fruit uit de Hollandse kassen. En een rondvaartboot vol met rolstoelgangers blijft een prachtig gezicht. Zeker als ze al zingend door ’t Gangetje varen.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×