Forensisch Centrum Teylingereind opent tijdens Burendag de deuren voor omwonenden. (Foto: Teylingereind).

Buren van jeugdgevangenis welkom in Teylingereind

De jaarlijkse Burendag wordt volgende maand gehouden op zaterdag 23 september. De dag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds voor sociale initiatieven.

Dit jaar doet ook een bijzondere ‘buur’ mee. Forensisch Centrum Teylingereind opent haar deuren voor de buren. Inwoners van de gemeenten Teylingen en Oegstgeest kunnen die dag een kijkje komen nemen binnen de muren van de gesloten inrichting. “Vooral omwonenden zijn vaak benieuwd hoe het er in zo’n instelling aan toe gaan, weten ze bij Teylingereind. “Vrijwel iedereen heeft wel een idee bij een jeugdgevangenis, maar natuurlijk is lang niet iedereen er weleens binnen geweest.”

Rondleiding
Tijdens Burendag wordt er zowel ’s morgens als ‘s middags een rondleiding gegeven. Hierbij wordt verteld over het leven en werken in Teylingereind. Wat gebeurt er precies achter de muren? Welke jongeren verblijven er? Wie helpt hen met een positieve terugkeer in de maatschappij en met welke instellingen werkt Teylingereind daarvoor samen? Bovendien kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de jongeren voor het eerst Teylingereind binnenkomen, hoe de kamers van de jongeren eruit zien en waar ze naar school gaan.

Aanmelden
Bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs om een kijkje te kunnen komen nemen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 23 augustus aanmelden via www.teylingereind.nl onder het kopje contact. De ervaring leert dat de open dag binnen enkele uren tot dagen is volgeboekt. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de minimumleeftijd is 14 jaar.

Forensisch Centrum Teylingereind
Forensisch Centrum Teylingereind is een particuliere, gesloten justitiële jeugdinrichting voor maximaal 92 jongens.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×