(Foto: Vlietloop Voorschoten).

Inschrijven kan nog voor 42e Vlietloop

Op 3 september wordt voor de 42e keer de Vlietloop in Voorschoten georganiseerd. Deze inmiddels in de regio zeer bekende hardloopwestrijd kent vier afstanden. Naast de 5 en de 10 kilometer is er de afstand over 10 Engelse Mijlen. De kidsrun doet een rondje van 1.200 meter. Voor de kinderen is er voorafgaand aan de loop een warming up

De start is in de Voorstraat in het centrum van Voorschoten. daarna loopt het parcours via de Krimwijk en de nieuwe Krimwijk langs de Vliet. Daarna via Korte Vliet tussen de Hoflandbrug en de Hoogkamerbrug terug voor de 10 km. Deelnemers aan de 10 Engelse Mijlen lopen ook nog een stukje door Leiden. Een rondje om het zwembad en de Leiden Road Runners Club en dan weer terug naar Voorschoten.

“Heel veel mensen uit de regio hebben  al eens meegedaan,” zegt voorzitter Robert Laan van het sportieve evenement. “Zo vlak na de vakanties is het een mooi moment om het hardlopen weer op te pakken en je voor te bereiden op de najaarsevenementen.”

Inschrijven kan tot en met vrijdag 1 september via de website www.vlietloop.nl en kost afhankelijk van de afstand 4 of 7 euro. Deelname aan de kidsrun is gratis. Voorafgaand aan de loop kan zondagmorgen 3 september ook nog worden ingeschreven in sporthal de Vliethorst. Dat geldt een iets hoger tarief.

Voor de winnaars van alle afstanden, behalve bij de kidsrun, zijn er geldprijzen voor de eerste drie lopers die over de finish komen. Meelopen doe je ook als je later finisht niet voor niets. Laan: “Voor alle atleten is er een prachtige opengewerkte medaille die opvalt in je prijzenkast.”

Sport Voorschoten vlietloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×