(Foto's: Emile van Aelst, video: Reanne van Kleef).

Bewoners Huis op de Waard verrast met boten vol bloemen, groente en fruit

De bewoners van woonzorgcentrum Huis op de Waard beleefden afgelopen donderdag een mooie dag. Ze werden verrast met een bezoek van drie boten van De Leidse Rederij. Twee daarvan waren gevuld met bloemen, groente en fruit door leden van LTO Glaskracht Nederland. In de derde boot zorgde het Viswijvenkoor Leiden voor muzikale begeleiding.

Nadat de lading was gelost bij het onlangs gerenoveerde Huis op de Waard, gaf het Viswijvenkoor nog een optreden. Daarna konden de bewoners zelf een rondvaart maken. De dag werd afgesloten met een barbecue aan het water, aangeboden door Zorggroep Marente. Visbrasserie de Poort zorgde voor een vishapje van garnalen en haring.

Het is de derde keer dat de bewoners van Huis op de Waard op deze manier in het zonnetje werden gezet. De eerste keer kreeg het huis honderden bossen zonnebloemen, nadat initiatiefnemer Nikos van Aelst een weddenschap won. “Eigenlijk maakte het niet uit wie de weddenschap won, we besloten de bloemen aan Huis op de Waard te geven. En zo is het van kwaad tot erger gegaan. We hebben ook De Leidse Rederij bereid gevonden om mee te doen en dit is nu het spektakel, het sluitstuk na drie keer. Met ook het Viswijvenkoor en een barbecue. Eén groot feest voor de bewoners van Huis op de Waard.”

Deelnemende organisaties:
-In LTO Glaskracht Nederland werken LTO Noord Glaskracht, ZLTO en LLTB samen aan landelijke activiteiten op het gebied van belangenbehartiging van de glastuinbouwsector, vaktechniek en innovatie voor de aangesloten glastuinbouwondernemers.

-Stichting De Leidse Rederij is een vrijwilligersorganisatie van ruim zestig enthousiaste schippers, gidsen en scheepstechnici, die oud-Leiden een warm hart toe dragen. Gestart met een kleine vloot is deze uitgegroeid tot een rederij met elf karakteristieke schepen.

-Huis op de Waard is onderdeel van Marente en heeft een belangrijke rol in de zorg en ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren in de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden. Marente ondersteunt mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en leven. Daarnaast helpt Marente te revalideren of herstellen na een behandeling in het ziekenhuis of bij de huisarts. Voor de meest kwetsbare ouderen biedt Marente verblijf, zorg en behandeling in 14 woonlocaties, waaronder verpleeghuizen, woonzorglocaties en huurappartementen.

-Visbrasserie de Poort is blij wat extra’s voor ouderen te kunnen doen. “Ze verdienen het”, vindt mede-eigenaar Bob Meijer.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×