Leidse horeca realiseert forse CO2-reductie

2

De stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken die zich sinds enkele jaren bezig houdt met het verduurzamen van restaurants in de Leidse regio heeft vandaag een opvallend resultaat bekend gemaakt. 55 Leidse restaurants en bars hebben samen een indrukwekkende CO2-reductie bewerkstelligd.

Ze stoten gezamenlijk maar liefst 93 ton minder CO2 per jaar uit sinds ze een aantal maatregelen hebben genomen die in kaart werden gebracht door de energiescan die het bedrijf Klimaatroute de afgelopen periode heeft uitgevoerd bij Leidse horecabedrijven. De gemeente stelde daar in 2015 een bedrag van 30.000 euro voor beschikbaar. De onderzochte bedrijven investeerden gezamenlijk bijna een ton in zaken als energiebesparende apparatuur.

“Dit is weer een mooie stap op weg naar het kampioenschap Duurzame Horeca dat onze stichting de Leidse regio wil laten behalen in 2025,” zegt bestuurslid Carien Overdijk. Een overzicht van de horeca-ondernemers uit Leiden en omgeving die de duurzaamheidsdoelstellingen inmiddels hebben omarmd staat op de website www.duurzaamuiteten.nl. Het gaat daarbij om zaken als afvalscheiding, schone stroom, fairtrade producten en bijvoorbeeld duurzaam gevangen vis.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

2 reacties

  1. Ja Gerard, dat is gruwelijk. Onze stichting zet zich ook in voor betere kippenlevens (en betere levens voor alle consumptiedieren). Neemt niet weg dat de 93 ton CO2 minder (en elk jaar opnieuw) gelijkstaat aan bijna 700 vluchten naar Parijs (of 30.000 liter diesel verbranden).

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline