Restaurant De Klok is een van de restaurants uit Leiden die meedoen aan het project Duurzaam uit Eten.

Leidse horeca realiseert forse CO2-reductie

De stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken die zich sinds enkele jaren bezig houdt met het verduurzamen van restaurants in de Leidse regio heeft vandaag een opvallend resultaat bekend gemaakt. 55 Leidse restaurants en bars hebben samen een indrukwekkende CO2-reductie bewerkstelligd.

Ze stoten gezamenlijk maar liefst 93 ton minder CO2 per jaar uit sinds ze een aantal maatregelen hebben genomen die in kaart werden gebracht door de energiescan die het bedrijf Klimaatroute de afgelopen periode heeft uitgevoerd bij Leidse horecabedrijven. De gemeente stelde daar in 2015 een bedrag van 30.000 euro voor beschikbaar. De onderzochte bedrijven investeerden gezamenlijk bijna een ton in zaken als energiebesparende apparatuur.

“Dit is weer een mooie stap op weg naar het kampioenschap Duurzame Horeca dat onze stichting de Leidse regio wil laten behalen in 2025,” zegt bestuurslid Carien Overdijk. Een overzicht van de horeca-ondernemers uit Leiden en omgeving die de duurzaamheidsdoelstellingen inmiddels hebben omarmd staat op de website www.duurzaamuiteten.nl. Het gaat daarbij om zaken als afvalscheiding, schone stroom, fairtrade producten en bijvoorbeeld duurzaam gevangen vis.

Economie Leiden Politiek duurzamehoreca


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×