Regiomarketing wordt steeds belangrijker. Afgelopen april werd er in Corpus een speciale bijeenkomst gehouden door Leiden Marketing waar ook de plannen voor Dorpsmarketing Oegstgeest werden gepresenteerd. (Foto: Chris de Waard).

Stichting Dorpsmarketing Oegstgeest van start

Deze week is de stichting Dorpsmarketing Oegstgeest opgericht. De stichting wil Oegstgeest profileren en promoten bij bestaande en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Op die manier moeten er meer economische en sociaal-culturele activiteiten in het dorp komen. “Dat helpt om het beste in de eigen gemeenschap naar boven te halen en de dorpscultuur te versterken,” aldus de oprichters. Dat zijn de stichting Dorpslab, het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) en het Cultuurfonds Oegstgeest.

De oprichting van de stichting sluit aan op de wens van het gemeentebestuur van Oegstgeest en op soortgelijke ontwikkelingen in Leiden en andere gemeenten in de regio. De stichting Dorpsmarketing Oegstgeest gaat een professionele marketeer aanstellen die nauw zal samenwerken met Leiden Marketing en andere regionale marketingorganisaties. Die dorpsmarketeer wordt het gezicht van de organisatie en zal vorm en inhoud aan het marketingbeleid gaan geven.

Het eerste bestuur van Dorpsmarketing Oegstgeest wordt gevormd door voorzitter Hans Ludo van Mierlo en penningmeester Haile Ghebreab. Daarnaast hebben verschillende vertegenwoordigers van belangrijke organisaties uit Oegstgeest zitting in her bestuur. Zo is Alexander Beekhuis namens winkelcentrum Lange Voort toegetreden, Jan Willem Besselink namens Oud-Poelgeest, Mark Cremers namens het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest en Huub Lazarom van Corpus.

Al in het najaar van 2015 organiseerden de gemeente Oegstgeest en Dorpslab in Corpus een symposium over de plannen voor Dorpsmarketing. toen bleek al dat daar veel draagvlak voor was. De oprichting van de stichting Dorpsmarketing Oegstgeest is nu een van de wapenfeiten van Dorpslab Oegstsgeest dat als schakel tussen de gemeente en de gemeenschap fungeert en zich bezighoudt met het initiëren en faciliteren van dorpsverbindende activiteiten. Dorpsmarketing Oegstgeest is per email bereikbaar via Dorpsmarketingoegstgeest@outlook.com.

Cultuur Economie Oegstgeest Politiek dorpsmarketing_oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×