Zaterdag is de Zomerse 50 te horen op Sleutelstad 93.7 FM, kabel 102.4, DAB+ kanaal 5D (180.064 MHz). Ook online zijn de radio-uitzendingen van Sleutelstad te beluisteren. Via deze website en de betere radio-app's voor je mobiel.

Zomerse 50 komende zaterdagmiddag op Sleutelstad 93.7 FM

Sleutelstad zendt aanstaande zaterdagmiddag de Zomerse 50 van 2017 uit. De hitlijst met de meest populaire zomerhits aller tijden wordt elk jaar samengesteld door de luisteraars van lokale radiozenders in Nederland en België. Wat de zomerhit van dit jaar is, werd bepaald door alle stemmen die online zijn uitgebracht.

Despacito van Luis Fonsi & Daddy Yankee kreeg dit jaar de meeste stemmen en was daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst. Op plek 2 staat dit jaar de nummer 1 van vorig jaar; Kaoma met Lambada. Nummer 3 is ook een oude bekende: Bryan Adams met Summer of ’69. De lijst heeft dit jaar ook een Leids tintje. Een van de nieuwe binnenkomers is Sunny Days van Armin van Buuren.

In de lijst ook dit jaar weer veel zomerhits die al vele jaren mee gaan. “Veel mensen stemmen nu eenmaal nog steeds op bekende zomerhits als All Summer Long, de Ketchup Song en de Macarena. Die nummers blijven gewoon elk jaar scoren,” weet Martijn de Lange van TV Enschede FM, de initiatiefnemer van de Zomerse 50.

De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. Het succes van de Zomerse 50 waarmee in 2001 werd begonnen, zit volgens De Lange in het blije gevoel dat de liedjes oproepen. “Zeg nou zelf. Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk.”

Sleutelstad zendt de Zomerse 50 ook dit jaar weer uit. Aanstaande zaterdagmiddag, 19 augustus, van 13.00 uur tot 17.00 uur. De presentatie wordt dit keer verzorgd door Melle Tuik en Sven Brandenburg die elk twee uur voor hun rekening nemen. Aansluitend zendt Sleutelstad de wekelijkse lijst met de hits van nu uit: de Sleutelstad 30.

Regio Sleutelstad 30 Zomerse 50


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×