Geslaagd tweede wijkfeest in Nieuw Leyden

Voor een groot deel zat het weer de bewoners zaterdag mee toen in de wijk Nieuw Leyden voor de tweede keer ‘Ons Wijkfeest’ werd gehouden. “Het is wel enigszins uit de hand gelopen,” vertelde een van de organisatoren, Danny van Leeuwen, van te voren al. En hij had gelijk. Het was een enorm wijkfeest dat al om 12.00 uur begon en tot 21.00 uur ’s avonds doorging op meerdere locaties in de wijk.

Hoogtepunt was in de loop van de middag de zeepkistenrace. Terwijl in het Marepark de standjes van de vrijmarkt werden opgeruimd, vertrokken tientallen kinderen uit de buurt met ouders, meestal trotse vaders die hun jongensdroom alsnog hadden gerealiseerd met het maken van een zeepkist, richting het viaduct over de Willem de Zwijgerlaan. Daar was de start van de zeepkistenrace met tientallen deelnemers.

Na die hongerige bezigheid was er voor de kinderen pizza in de naastgelegen Drakentuin. Daar staat sinds kort een door wijkbewoners ontworpen steenoven voor pizza’s. De kinderen mochten de pizza’s zelf samenstellen en vervolgens deed de steenoven zijn werd.

’s Avonds was er nog muziek in het Marepark tussen Slachthuislaan en Maresingel. Toen kwam inmiddels de regen wel met bakken uit de lucht.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline