(Foto's: Reanne van Kleef).

Extra aandacht voor verkeersveiligheid na schoolvakantie

De scholen zijn deze week weer begonnen en dat betekent dat er weer veel onervaren fietsertjes op straat rijden. Ook neemt de drukte in de spits toe. Daardoor raken vooral in de drie maanden na de zomervakantie meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Om automobilisten extra alert te maken zijn de gemeente Leiden en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen weer met de campagne “De scholen zijn weer begonnen” gestart.

Wethouder Robert Strijk bracht vandaag een bezoek aan de Korte Vlietschool aan de Donizettilaan om extra aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Samen met de leerlingen hield hij een groot spandoek vast met daarop ‘De scholen zijn weer begonnen’. Deze zin is overal door de stad terug te vinden op onder ander flyers en vlaggen.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Robert Strijk over de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

“Het is een bekende zin, ‘De scholen zijn weer begonnen’, maar toch is het belangrijk om daar elk jaar weer even bij stil te staan”, vertelt de wethouder. “Automobilisten zijn de afgelopen weken gewend dat ze wat lekkerder konden doorrijden. Maar ze moeten nu echt weer wat beter opletten met al die kinderen die op de fiets naar de basisschool gaan. Let op. dat is de boodschap die we meegeven.”

Teamleider Annemarie meester van de Korte Vlietschool vertelt hoe belangrijk aandacht voor verkeersveiligheid is.

Teamleider Annemarie meester van de Korte Vlietschool benadrukt het belang van de campagne: “We willen de zelfstandigheid van kinderen stimuleren maar het verkeer wordt steeds drukker. Dan is het extra belangrijk om daar aandacht aan te besteden. De kinderen vonden het heel leuk om het startschot van de campagne te mogen geven en ik denk ook dat dit een heel goed signaal is.”

Verkeersexamen

Scholen in Leiden zijn niet verplicht om een verkeersexamen af te nemen bij de leerlingen, maar krijgen daartoe van de gemeente wel de gelegenheid. Wethouder Strijk: “We hebben daar een mooi programma voor. Dat heet SCHOOL op SEEF. Het is een lesprogramma voor groep 1 tot en met groep 8. Dat bieden we aan, maar het is aan de scholen zelf om dat op te pakken.” Vanaf dit jaar doet ook de Korte Vlietschool mee aan SCHOOL op SEEF.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×