(Foto: Donald van Doesburg).

Vleermuisexcursies Partij voor de Dieren Voorschoten/Leiden groot succes

De vleermuisexcursies van de Partij voor de Dieren Voorschoten/Leiden zijn een groot succes. Voor de twee tochten waren twintig plaatsen beschikbaar, maar zestig geïnteresseerden meldden zich aan. Zaterdagavond liepen tien Leidenaren en Voorschotenaren mee met de eerste excursie in Park Ter Wadding in Voorschoten.

Natuurgids en fractievoorzitter van PvdD Leiden Dick de Vos begeleidde de eerste excursie. Met zijn BATdetector liet hij de deelnemers de piep-en klikgeluiden horen die de vleermuizen maken en waarmee je de verschillende soorten kunt identificeren. De Vos: “Het was ook erg leuk dat er kinderen bij waren. Zij vonden het ontzettend spannend. Ik liet ze ervaren hoe het is om zelf een vleermuis te zijn. Die vliegen immers met hun handen.”

De veertig geïnteresseerden die nu niet meekonden met de excursie zijn overgenomen door IVN Leiden.  Zij organiseren binnenkort een vleermuizenexcursie in Polderpark Cronesteyn.

Een sfeerimpressie van de eerste vleermuisexcursie van Partij voor de Dieren Voorschoten/Leiden.

Advertentie

Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×