Afgelopen zomer zijn de Derja’s weer op kamp geweest. Vier zomerkampen die varieerden van kamperen in België, avonturen beleven in Nederland tot ‘expeditie’ naar Schotland. (Foto: PR).

Seizoensstart voor Scouting Derja

Na een serie geslaagde zomerkampen breekt voor Scouting Derja uit Oegstgeest dit weekeinde het nieuwe seizoen weer aan. Op zaterdag 2 september starten de wekelijkse opkomsten met activiteiten als bouwwerken maken. Aan de hand van een thema, avontuur, sport en spel doen de kinderen waardevolle vaardigheden op.

De Welpen, dat is de leeftijdsgroep van 7 tot 11 jaar, hebben een week in een clubhuis in Amersfoort overnacht. Daar hebben de kinderen door de tijd gereisd, spellen gedaan en vooral heel veel plezier gehad.

De scouts, 11 tot 15 jaar, zijn afgereisd naar België om te kamperen. In het thema Het Labyrinth zijn zij op zoek gegaan naar vier amuletten, maar hebben ook een tweedaagse wandeltocht gelopen, zelf hun overnachtingsplek gebouwd, een nacht geslapen in de open lucht en Belgische wafels gebakken boven het kampvuur.

Het zomerkamp van de oudsten, de Explorers van 15 tot 19 jaar, werd helemaal zelf geregeld. Zij moesten afgelopen jaar acties doen om hun reis naar Schotland te financieren. Samen met scouts van andere nationaliteiten hebben zij bijzondere activiteiten gedaan in Irvine. Het kamp van de Hamelaars zat vol creativiteit, waarbij ze twee avondspellen zelf hebben verzorgd en een eigen herinneringsbadge hebben gemaakt. Maar ook bijzondere activiteiten zoals het ontrafelen van Rembrandt’s Geheime Atelier (escaperoom) en een fietstocht hebben voor groot vermaak gezorgd.

Naast de wekelijkse opkomsten zijn er ook jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals kampjes. Nieuwe leden, meisjes en jongens en volwassenen zijn welkom. Meer informatie staat op www.scoutingderja.nl of is te krijgen via info@scoutingderja.nl.

Scoutinggroep Derja is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Scoutinggroep Derja heeft elke zaterdag activiteiten voor kinderen vanaf 5 jaar.

Maatschappij Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×