De schappen in de AH aan het Kooiplein blijven nog wel even leeg, zo lijkt het. De eigenaar van het filiaal zou een miljoenenschuld hebben. (Foto: Chris de Waard).

Miljoenenschuld voor franchisenemer AH Kooilaan

De kans dat de bevoorrading van de Albert Heijn vestiging op het Kooiplein snel door AHOLD wordt hervat, lijkt nihil. Volgens de telegraaf heeft exploitant Gerrit van Noort een miljoenenschuld bij de supermarktketen. De krant baseert zich op ‘bronnen uit de sector’ en eigen onderzoek naar gedeponeerde jaarrekeningen van de afgelopen jaren.

Een woordvoerder van Albert Heijn zegt in de Telegraaf dat er al maandenlang gesproken wordt over de financiële verplichtingen van Van Noort. “Op dit moment zien wij geen mogelijkheid om de twee Albert Heijn-winkels te beleveren. Wij gaan daarbij niet over een nacht ijs: het is een zeer zware maatregel die we niet snel en niet graag nemen. Niet voor de heer Van Noort, niet voor de medewerkers van de winkels en al helemaal niet voor de klanten van de winkels”, aldus de woordvoerder.

Economie Leiden ahleeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×