Het servicepunt van de 3 October Vereeniging is weer geopend in de foyer van de Stadsgehoorzaal. (Foto's: Chris de Waard).

Servicepunt 3 October Vereeniging weer open

Zaterdag werd voor alweer het achtste jaar op rij het servicepunt geopend van de 3 October Vereeniging. Na een vrolijke rondtocht van De Joffers onder begeleiding van de Party Band Leiden vanaf de Burcht, via de markt en de Haarlemmerstraat, naar de Breestraat, sprak voorzitter Michiel Zonnevylle de aanwezigen toe. Voor de laatste keer, want na de komende viering neemt hij afscheid als voorzitter. Wie hem opvolgt wordt later deze maand bekend gemaakt na de commissarissenavond in de Hooglandse Kerk.

Chris de Waard liep van de Burcht mee naar de Breestraat waar het servicepunt zaterdag werd geopend in de foyer van de Stadsgehoorzaal.

In het servicepunt kan iedereen de komende weken terecht voor het aanschaffen van allerlei rood-witte 3 oktober-items, zoals tasjes, mokken, t-shirts en nog veel meer. Ook kan men er terecht om lid te worden. De grootste vereniging van Leiden telt inmiddels meer dan 14.000 leden en hoopt door te groeien naar de 15.000.

 

Die leden zorgen niet alleen voor draagvlak voor de viering en herdenking, maar brengen ook geld in het laatje. “En dat is nodig,” zo vertelt voorzitter Zonnevylle: “”De komende jaren moet de gouden koets worden gerestaureerd. Het onderstel wordt opgeknapt en de koets zelf wordt voorzien van een nieuwe laag bladgoud. En dan praat je niet over duizend euro.”

De openingstijden van het servicepunt tot aan 3 oktober 2017 zijn:

Woensdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

Zondag 10 september van 12.00 uur tot 16.00 uur
Zondag 24 september van 12.00 uur tot 16.00 uur
Zondag 1 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur
Maandag 2 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur

Cultuur Leiden 3 Oktober 2017


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×