(Foto's: J.P. Kranenburg).

Recordaantal mensen fietst met Christa's Ride voor slachtoffers longvlieskanker

Een recordaantal van bijna 210 fietsers deed zondag mee met de achtste Christa Mensert Memorial Ride. Daarmee werd geld bijeengebracht voor het Instituut Asbestslachtoffers. De gehele opbrengst komt ten goede aan onderzoek en aan steun voor mensen die lijden aan longvlieskanker. Er deden dit jaar zestig deelnemers meer mee dan vorig jaar met de familiefietstocht die startte en eindigde bij ijs- en skeelerbaan Weteringpark in Leiderdorp. Voor de start overhandigde initiatiefnemer Busteros León aan de directeur van het instituut een cheque van 2000 euro. Dat was de opbrengst van vorig jaar.

Er konden twee routes worden gereden, één van 25 kilometer en één van 75 kilometer. Beide routes gingen dwars door het Groene Hart. Onderweg werden de deelnemers van de kortste route door Brasserie Meelfabriek Zijlstroom getrakteerd op appeltaart. Voor de deelnemers aan de 75 kilometer was er een verzorgingspost halverwege de rit die werd aangeboden door Fietsspeciaalzaak Bikelane Leiden en het klim-sprintje op Christa’s Hill in Zoetermeer werd gefotografeerd door Reinoud van Leeuwen Fotografie. Na afloop ontvingen de deelnemers een goodiebag.

Voor organisator Paco Busteros León was het spannend wat de deelnemers van de nieuwe start- en finishlocatie vonden. Door de groei van het evenement was de organisatie genoodzaakt uit te wijken naar een grotere locatie. Ook de weersomstandigheden zorgden in de aanloop naar het evenement voor extra spanning. “De weersvoorspellingen waren zeer ongunstig aan het begin van de week met vrijdag als dieptepunt. Wij vreesden voor een soortgelijk weer op zondag. Maar tot onze opluchting brak zaterdagmiddag de zon door en er werd met man en macht door de vrijwilligers van de Vereniging IJssport Leiderdorp om de baan droog te krijgen voor de start. En dan zondagochtend, heerlijke zon en de perfecte omstandigheden! Alle deelnemers waren blij met de nieuwe startlocatie en het rondje aan de baan voor vertrek en na terugkomst. Het was prachtig om te zien, honderden fietsers in beweging voor onze goede doel!”

Later in de middag keerden alle deelnemers met een grote glimlach terug na hun rit. Iedereen was zeer te spreken over de route, de verzorging en de gastvrijheid van het evenement. “Dankzij het groeiende aantal vrijwilligers, sponsors en partners kunnen wij de deelnemers een steeds betere ervaring bieden. Daar zijn wij heel trots op.
De opbrengst van dit jaar? Die zullen we in 2018 bekend maken… ”

De Christa Mensert Memorial Ride, beter bekend als ‘Christa’s Ride’, is vernoemd naar de overleden vrouw van Busteros León. In 2006 werd bij haar asbestkanker vastgesteld en in 2009 overleed ze aan de gevolgen daarvan. Mensert zette zich altijd in voor anderen en vroeg mensen dan ook om bij haar uitvaart geen geld aan bloemen uit te geven, maar in haar geest te doneren aan het Instituut Asbestslachtoffers. Dat bracht haar echtgenoot op het idee om de Christa Mensert Memorial Ride in het leven te roepen.

De negende Christa’s Ride wordt volgend jaar op 9 september 2018, de tweede zondag van de maand gehouden.

Teun de Reede sprak vorige week met organisator Paco Busteros León over de achtste Christa Mensert Memorial Ride.
Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×