Storemanager Benjamin Heij van Hudson's Bay Leiden houdt de deur nog heel even angstvallig gesloten. Vanaf morgenochtend 11.00 uur is iedereen welkom. (Foto's: Chris de Waard).

Hudson's Bay Leiden vanaf morgen open

Om 11.00 uur morgenochtend openen Hudson’s Bay Leiden en restaurant La Place de deuren in het voormalige gebouw van V&D in het centrum van Leiden. De opzet van het warenhuis is anders dan wat het winkelend publiek voorheen in het pand aantrof.

‘De Bay’ zoals het bedrijf nu al in de volksmond wordt genoemd, is vooral sterk in mode, beauty, bad, bed en textiel. “We verkopen bijvoorbeeld ook geen meubelen, maar wel woonaccessoires,” vertelt storemanager Benjamin Heij, terwijl hij een sneak preview geeft in het warenhuis waar de etalages nu nog zijn dichtgeplakt. “Morgenochtend halen we het papier weg en zie je aan de Aalmarktzijde meteen de enorme schoenenafdeling op de plek waar voorheen La Place was gevestigd.

La Place is bij Hudson’s Bay Leiden weer uitsluitend gevestigd op de vierde, waar nu ook de toiletten zijn gemaakt. Verder wordt de bovenste etage gevuld met cadeau-artikelen.

Wat op alle etages opvalt, is de ruime opzet. Brede paden, geen routing. Gewoon lekker struinen tussen het assortiment dat per etage wel een hoofdthema heeft, bijvoorbeeld damesmode op de eerste en herenmode op de stoerder ingerichte tweede etage, maar daarnaast ook verrast met bijvoorbeeld boeken tussen de mode.

“Wat ik zelf heel leuk vind is deze studio,” zegt Benjamin Heij, terwijl hij wijst naar een boksbal die zo van de kermis lijkt te komen. Dat geldt ook voor het botsautootje dat ernaast staat. “Daar gaan we af en toe mee over de afdeling scheuren. Achter het stuur een model dat heren oppikt om de boksbal uit te proberen. Die kunnen daarmee een gratis boxershort winnen.” Adam, het merk achter de ondermode, is dan ook verantwoordelijk voor de ludieke opstelling.

Qua assortiment past Hudson’s Bay zich per stad, en dus vestiging, voor een deel aan de lokale marktsituatie aan. In Leiden voert het bedrijf deels andere merken en artikelen dan in bijvoorbeeld Amsterdam. “Maar natuurlijk is er ook veel overlap,” zegt Heij. Hoe Leids is Hudson’s Bay eigenlijk? “Heel Leids! Op 3 oktober zijn we gesloten.”

Hudson’s Bay Leiden is vanaf dinsdag 12 september zeven dagen per week geopend van 9.30 uur tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 18.30 uur en op maandag vanaf 11.00 uur. Op 21 september volgt nog een feestelijke opening waarbij iedereen welkom is.

Economie Leiden hudsonsbay


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×