Hudson’s Bay Leiden vanaf morgen open

91

Om 11.00 uur morgenochtend openen Hudson’s Bay Leiden en restaurant La Place de deuren in het voormalige gebouw van V&D in het centrum van Leiden. De opzet van het warenhuis is anders dan wat het winkelend publiek voorheen in het pand aantrof.

‘De Bay’ zoals het bedrijf nu al in de volksmond wordt genoemd, is vooral sterk in mode, beauty, bad, bed en textiel. “We verkopen bijvoorbeeld ook geen meubelen, maar wel woonaccessoires,” vertelt storemanager Benjamin Heij, terwijl hij een sneak preview geeft in het warenhuis waar de etalages nu nog zijn dichtgeplakt. “Morgenochtend halen we het papier weg en zie je aan de Aalmarktzijde meteen de enorme schoenenafdeling op de plek waar voorheen La Place was gevestigd.

La Place is bij Hudson’s Bay Leiden weer uitsluitend gevestigd op de vierde, waar nu ook de toiletten zijn gemaakt. Verder wordt de bovenste etage gevuld met cadeau-artikelen.

Wat op alle etages opvalt, is de ruime opzet. Brede paden, geen routing. Gewoon lekker struinen tussen het assortiment dat per etage wel een hoofdthema heeft, bijvoorbeeld damesmode op de eerste en herenmode op de stoerder ingerichte tweede etage, maar daarnaast ook verrast met bijvoorbeeld boeken tussen de mode.

“Wat ik zelf heel leuk vind is deze studio,” zegt Benjamin Heij, terwijl hij wijst naar een boksbal die zo van de kermis lijkt te komen. Dat geldt ook voor het botsautootje dat ernaast staat. “Daar gaan we af en toe mee over de afdeling scheuren. Achter het stuur een model dat heren oppikt om de boksbal uit te proberen. Die kunnen daarmee een gratis boxershort winnen.” Adam, het merk achter de ondermode, is dan ook verantwoordelijk voor de ludieke opstelling.

Qua assortiment past Hudson’s Bay zich per stad, en dus vestiging, voor een deel aan de lokale marktsituatie aan. In Leiden voert het bedrijf deels andere merken en artikelen dan in bijvoorbeeld Amsterdam. “Maar natuurlijk is er ook veel overlap,” zegt Heij. Hoe Leids is Hudson’s Bay eigenlijk? “Heel Leids! Op 3 oktober zijn we gesloten.”

Hudson’s Bay Leiden is vanaf dinsdag 12 september zeven dagen per week geopend van 9.30 uur tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 18.30 uur en op maandag vanaf 11.00 uur. Op 21 september volgt nog een feestelijke opening waarbij iedereen welkom is.

Delen

91 reacties

  1. Oh heerlijk ff geen zeeman, wibra of andere flut winkels, niet alleen shoppen op internet maar nu gewoon weer voor de echte beleving……beter????

  2. Nella Van Es Eradus

    Ziet er mooi uit .ga wel kijken .maar lijkt mij te duur .maar begin is er voor leiden .nu nog wat meer aantrekkelijke zaken in leiden .gaat het misschien nog wat gezelliger worden in leiden .maar nu nog een saai zooitje vind ik persoonlijk

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline