(Foto's: Emile van Aelst).

Boek over Leidse kermis als eerbetoon aan Jan en Anneke

De kermis en 3 oktober zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je hebt geen Leidens Ontzet gevierd zonder op de kermis te zijn geweest. In de organisatie van het lunapark wordt de kermiscommissie van de 3 October Vereeniging al 45 jaar bijgestaan door professionele ondersteuners. Gistermiddag werd daarom, als eerbetoon aan hen, een boek over de Leidse kermis gepresenteerd.

Het boek is geschreven door archivaris Rens Heruer van de 3 October Vereeniging en geeft in woord en beeld de geschiedenis van de Leidse kermis weer. Bestuursleden van kermiscommissies uit de afgelopen 45 jaar schreven mee aan het boek, dat in opdracht van de 3 October Vereeniging geproduceerd is.

‘De Leidse kermis: een zaak van formaat’ is een eerbetoon aan Jan Boots en Anneke de Boer. Jan is al 45 jaar professioneel aan de kermis en de vereniging verbonden en Anneke ruim 40 jaar.

Burgemeester Lenferink over het kermisboek: “Voor al die fans van ons fantastische stadsfeest is dit boekje een enorm geschenk: het biedt een kijkje achter de schermen, vertelt verhalen over vroeger en het zet mensen in het zonnetje die essentieel zijn geweest of nog zijn voor onze kermis, zoals Jan Boots en Anneke de Boer.”

Het boek ‘De Leidse Kermis: een zaak van formaat’ is voor 19.95 euro verkrijgbaar in het Servicepunt van de 3 October Vereeniging en bij boekhandel De Kler op Breestraat 161.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2017


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×