De Leidse Ring is de rondweg die om Leiden en Leiderdorp wordt aangelegd.

GroenLinks Leiden boos over schrappen inpassingsmaatregelen RijnlandRoute

de fractie van GroenLinks Leiden is alles behalve gelukkig met het collegebesluit om geen extra maatregelen te nemen bij de Stevenshof om voor een betere inpassing van de RijnlandRoute te zorgen. Morgen stelt raadslid Jos Olsthoorn de kwestie aan de orde in de vergadering van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid.

“Nadat de door de raad gewenste verbetering in de Oostvlietpolder van een onderlangse aansluiting van de Rijnlandroute op de A4 niet haalbaar bleek, gaat nu ook een andere kansrijk geachte wens van de Leidse raad niet in vervulling, omdat dit volgens de provincie tot kostbare vertraging leidt,” zegt Olsthoorn die zich afvraagt hoe het kan gebeuren dat Leiden blijkbaar te laat is met de wensen waardoor deze om procedurele en financiële redenen niet meer mogelijk zijn.”

De drie miljoen euro die Leiden nu overhoudt omdat de verbreding van het aquaduct bij de Veenwatering niet doorgaat, wil GroenLinks nu inzetten voor maatregelen die voor een betere luchtkwaliteit in Leidse wijken gaat zorgen. “In een kort geding van Milieudefensie tegen de staat is door de rechter de verplichting opgelegd om op korte termijn de luchtkwaliteit te verbeteren,” zegt Olsthoorn die nu wil dat het college gaat onderzoeken of dat geld ingezet kan worden om de luchtkwaliteit te verbeteren in met name die Leidse wijken waar de Leidse Ring doorheen loopt.

Leiden Politiek RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×