De poepbank, robotboeren en de nacht van de kunst en kennis

Deze week in de uitzending van Science071: Genezen met poep en kwantummechanica. Verder in het wetenschapsnieuws, redacteur Hidde van Slooten over robotboeren, lekkende tatoeages, zand dat opraakt en een nieuwe schaal voor de planeten.

Chronische diarree verhelpen met poep van andere mensen, het kan! Prof. Dr. E.J. Kuijper is medeoprichter van de Nationale Donor Feces Bank, ook wel de ‘poepbank’ genoemd. Hij vertelt in de uitzending over deze bijzondere maar succesvolle manier van genezen. Daarnaast staat hij ook op de Nacht van Kunst en Kennis 2017 dit weekend. Ook hierover geeft hij alvast een voorproefje.

Tijdens het wetenschapsnieuws vertelt redacteur Hidde dat onderzoekers waarschuwen dat het zand kan opraken. De schaal van Kardasjov is vervangen door Adam Frank. En de robotisering in de landbouw heeft een nieuw stadium bereikt. Wil je hier meer over horen? Luister het fragment hieronder terug:

 

Science Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×