(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Gymsport Leiden trekt met praalwagen langs Leidse winkelcentra

Gymsport Leiden is komende twee zaterdagen te vinden bij diverse winkelcentra in Leiden om daar kinderen, maar ook volwassenen, kennis te laten maken met de gymsport. Dat doen ze met een uitgeklede versie van de praalwagen die vorig jaar te bewonderen was in de Grote Optocht tijdens Leidens Ontzet. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling sportstimulering van de Gemeente Leiden.

Reanne van Kleef spraak met voorzitter Arthur haasbroek van Gymsport Leiden over de de toer met de praalwagen.

De promotietour van Gymsport Leiden start zaterdag 16 september van 10.00 tot 12.00 uur bij winkelcentrum Diamantplein. Vervolgens is de praalwagen te vinden van 13.00 tot 15.00 uur bij De Luifelbaan. Tijdens de tour worden demonstraties gegeven, kunnen geïnteresseerden zelf een aantal disciplines uitproberen, en kunnen mensen op de foto terwijl ze acrobatische kunsten uithalen. Volgende week is Gymsport Leiden met de praalwagen te vinden op het Kooiplein en bij de Kopermolen.

Wanneer de promotietour een succes is, overweegt de vereniging volgens voorzitter Arthur Haasbroek om een permanentie Gymsport Leiden wagen te bouwen. “We kunnen de praalwagen nu twee weken gebruiken omdat hij daarna weer ontmanteld moet worden voor Leidens Ontzet. Maar als het werkt gaan we er zeker over nadenken of we iets gaan bouwen dat we het hele jaar door kunnen gebruiken.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×