(Foto's: Emile van Aelst).

Huis op de Waard officieel geopend

Het compleet vernieuwde Huis op de Waard is woensdagmiddag officieel geopend. Huis op de Waard heeft de omslag gemaakt van een traditioneel verzorgingshuis naar een moderne woonzorglocatie waar ouderen wonen die intensieve (verpleeg)zorg nodig hebben. Naast wonen met zorg, biedt het huis een aantal seniorenhuurappartementen en een gezellig grand café met uitzicht over de Nieuwe Rijn.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de gasten luisteren naar diverse korte toespraken van onder andere Ingrid Parker, manager zorg Leiden, Gerrit Jan Vos, voorzitter Raad van Bestuur van Marente en wethouder Roos van Gelderen. Ook Theo Rottier, voorzitter van de lokale cliëntenraad, hield een korte toespraak en nam uit handen van Parker één van de Leidse sleutels in ontvangst als symbool voor de officiële opening. Vanaf een boot van de Leidse Rederij die aan de Oranjegracht aanmeerde, werd de vlag van Huis op de Waard overhandigd. Samen met de 94-jarige bewoner Pieter Langeveld hees Van Gelderen de vlag. Daarna werden de genodigden rondgeleid.

Huiselijk wonen

Parker: “Huis op de Waard is bijzonder en kent een rijke geschiedenis. In 1783 opende het huis voor het eerst de deuren en het is altijd de enige woonzorglocatie binnen de singels van Leiden gebleven.” Eind mei opende keerden de bewoners al terug naar hun vertrouwde stek in hartje Leiden. “Het vernieuwde pand is ingericht volgens het succesvolle kleinschalig wonen-concept. Dit betekent dat bewoners in kleine woongroepen wonen met een huiselijk karakter, zoveel mogelijk zoals vroeger thuis. Daarnaast biedt het huis senioren de mogelijkheid om een appartement te huren in dit prachtige vernieuwde pand.”

 

Leiden Maatschappij Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×