Burgemeester Jaensch van Oegstgeest leidde de bijeenkomst in en inventariseerde bij de aanwezigen alvast enkele vragen. (Foto's: Chris de Waard).

Gemeente Oegstgeest en brandweer geven informatie over brandveilig wonen

Afgelopen dinsdagavond organiseerde de gemeente Oegstgeest samen met de Brandweer Hollands-Midden een informatieavond brandveilig wonen in Oegstgeest. De focus lag op woningen in appartementsgebouwen en woningen boven bijvoorbeeld bedrijven.

Chris de Waard sprak met burgemeester Emile Jaensch over de brandveiligheid en wat bewoners kunnen doen om veilig te wonen.

De gemeente had de bewoners van zulke woningen uitgenodigd, zo’n vijftig kwamen er op de avond af.  Onder de aanwezigen veel ouderen en dat leidde dan ook tot een aantal specifieke vragen. Bijvoorbeeld over vluchten bij brand als je niet goed meer ter been bent (regel vooraf met buren dat je hulp krijgt) of bijvoorbeeld het niet horen van een brandalarm als je slechthorend bent (er zijn rookmelders met een trilplaat voor onder het kussen, dan wordt je wel wakker).

Vincent de Winter van de brandweer Oegstgeest gaf samen met de gemeentelijke projectleider brandveilig wonen Esmeralda Korver informatie over het verhogen van brandveiligheid in dit type woningen en woongebouwen.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×