Landgoed Endegeest verkocht aan Oudendal Groep

1

De gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen hebben Landgoed Endegeest verkocht aan de Oudendal Groep. Eigenaar Johan Oudendal wil in het kasteel en de omliggende panden een medisch – maatschappelijk park creëren. Volgens bronnen binnen de Leidse vastgoedwereld zou het landgoed voor een slordige 5,5 miljoen van eigenaar zijn gewisseld. Oudendal wil niet zeggen wat hij heeft betaald. Ook wethouder Laudy wil niet op de koopsom ingaan.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Laudy over de verkoop van Landgoed Endegeest.

De monumenten worden gerestaureerd en in stand gehouden. De overige panden worden verbouwd of aangepast zodat de parkachtige structuur van het landgoed wordt versterkt.

Wethouder Paul Laudy is blij met de verkoop: “Met deze verkoop krijgt Endegeest een nieuwe bestemming die recht doet aan de geschiedenis van het landgoed. Ik ben er van overtuigd dat de Oudendal Groep het pand met aandacht voor de historie en het monumentale karakter zal ontwikkelen.”

Landgoed Endegeest is tot 1895 gebruikt als landhuis. Op uitdrukkelijk verzoek van destijds de eigenaar is het gebouw daarna in gebruik genomen door Endegeest (nu GGZ Rivierduinen). In juni 2017 heeft de gemeente het landgoed in samenwerking met GGZ Rivierduinen te koop gezet.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

1 reactie

  1. Een medisch – maatschappelijk park. Wat zou dat in de praktijk betekenen?
    Voor de bovenlaag om hun jaarlijkse APK te laten uitvoeren? Voor verbouwingen aan het lichaam waarna de eigenaar er weer – opgespoten en leeggetrokken – ‘tien jaar jonger’ uitziet?
    Hier wordt niet de medische wetenschap gediend; dit is medisch maatschappelijk. Ik ben zeer benieuwd welk nut dit nieuwe park beoogt voor de maatschappij.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline