Kasteel Endegeest op het gelijknamige landgoed. (Foto: Chris de Waard).

Landgoed Endegeest verkocht aan Oudendal Groep

De gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen hebben Landgoed Endegeest verkocht aan de Oudendal Groep. Eigenaar Johan Oudendal wil in het kasteel en de omliggende panden een medisch – maatschappelijk park creëren. Volgens bronnen binnen de Leidse vastgoedwereld zou het landgoed voor een slordige 5,5 miljoen van eigenaar zijn gewisseld. Oudendal wil niet zeggen wat hij heeft betaald. Ook wethouder Laudy wil niet op de koopsom ingaan.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Laudy over de verkoop van Landgoed Endegeest.

De monumenten worden gerestaureerd en in stand gehouden. De overige panden worden verbouwd of aangepast zodat de parkachtige structuur van het landgoed wordt versterkt.

Wethouder Paul Laudy is blij met de verkoop: “Met deze verkoop krijgt Endegeest een nieuwe bestemming die recht doet aan de geschiedenis van het landgoed. Ik ben er van overtuigd dat de Oudendal Groep het pand met aandacht voor de historie en het monumentale karakter zal ontwikkelen.”

Landgoed Endegeest is tot 1895 gebruikt als landhuis. Op uitdrukkelijk verzoek van destijds de eigenaar is het gebouw daarna in gebruik genomen door Endegeest (nu GGZ Rivierduinen). In juni 2017 heeft de gemeente het landgoed in samenwerking met GGZ Rivierduinen te koop gezet.

Leiden Oegstgeest Toekomst Endegeest en Overgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×