Feest op dak parkeergarage Hoogvliet afgelast

138

Er komt toch geen feest op 2 en 3 oktober op het dak van de Hoogvliet parkeergarage aan de Korevaarstraat. Het feest is afgelast omdat nadere berekeningen hebben uitgewezen dat het dak een hossende menigte van 1500 mensen niet aankan.

Organisatiebureaus Kwik Events en Firma Bolwerk maakten vorige week bekend dat er tijdens de viering van Leidens Ontzet twee dagen een flink feest met dj’s en bandjes zou plaatsvinden op het dak van de parkeergarage.

Vanmiddag wordt er overleg gevoerd over een mogelijke alternatieve locatie. Het dakfeest door laten gaan met minder mensen kan volgens de organisatie niet.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

138 reacties

   • Er kunnen geen 500 auto’s op het dak staan van de garage dus je opmerking gaat niet op. Als we doorrekenen dat er 50 auto’s op het dak kunnen staan….en de gemiddelde auto weegt 1050 kilo dan is 50×1050=52500 kilo. Als er 1500 mensen van gemiddelt 65 kilo op het dak staan 75000 kilo. Echter auto’s hebben een betere gewichtsverdeling omdat het gewicht per auto over 4 wielen wordt verdeelt waardoor de m2 belasting lager ligt. 1500 mensen is 75000 kilo. Als deze mensen stil zouden staan net zoals een auto zou er wss nog niets aan de hand zijn. Maar als deze mensen tegelijk gaan staan springen wordt het gewicht en de kracht waarbij ze neer komen ineens een heel anders. Exacte berekeningen ken ik niet maar hierboven genoemd is basic natuurkunde en wiskunde.

 1. DJdre Zand

  Kwik Trudy Kwik Het terrein wat ook gebruikt wordt voor rollend Leiden zou nog een alternatief kunnen bieden is ook binnen de grens muren van alle feesten?

 2. Heleen Coster

  Ik snap veiligheid voor alles, moet er niet aan denken dat de hele boel instort. Maar waarom niet EERST de dingen goed uitrekenen en bekijken voordat je zo’n feestje aankondigt??

 3. Susan van der Vlist

  Beetje raar dat ze daar niet eerder aan gedacht hebben
  Snap je zelf toch ook wel dat dat dak het niet gaat houden
  Hadden ze gelijk Apeldoorn kunnen bellen
  Zak eens lekker door
  Waardoor
  Ja door het dak !!!
  Niet slim dit

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline