Het Leidse Dress for Success zoekt personeel (foto: PR)

Dress for Success zoekt personeel

Een ogenschijnlijk gewone personeelsadvertentie; kledingwinkel Dress for Sucess in de Beatrixstraat zoekt een winkelmedewerker. Maar zó gewoon is de oproep niet. Dress for Success adviseert én kleedt mensen die vanuit een minimum-inkomen of uitkering gaan solliciteren naar een vaste baan. En dat helemaal gratis en voor niets.

Eén van de belangrijkste aspecten van een sollicitatiegesprek is die beroemde, of beruchte, ‘eerste indruk’. Hoe kom je in de eerste seconden(!) over. En omdat ‘kleren maken de man (of vrouw)’ een waarheid in zich draagt, kan juist dát het verschil maken. Met een smalle beurs ligt specifieke sollicitatiekleding niet binnen ieders bereik. Dress for Sucess heeft die kleding, afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren, en geeft die gratis weg. Sterker, óók deskundig advies of iets wel of niet staat, wat kleding met een eerste indruk doet: het hoort er allemaal bij bij Dress for Success.

Voor de klant is Dress for Success (extra) belangrijk. Uit de wervingsadvertentie blijkt dat wie zo’n vijf uur per week als vrijwilliger de handen uit de mouwen wil steken een heel veelzijdige baan beschikbaar is, in een bijzondere winkel.

Economie Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×