Laatste loodjes in zoektocht naar geld voor echte plek Schans Lamme (VIDEO)

Nog 11 dagen en dan sluit de crowdfunding voor de zoektocht naar Schans Lamme die Sjaak van de Geijn van de Tuin van de Smid met enkele medestanders heeft opgezet. Doel: het wetenschappelijk vaststellen van de exacte plek waar de Schans Lamme was gesitueerd tijdens het Beleg van Leiden.

Sjaak van de Geijn vertelt waarom er eerst een zoektocht is touw is gezet naar geld, alvorens de boeken en de bodem in te duiken,

In totaal is er zo’n 18.000 euro nodig voor het onderzoek. Dat begint in de boeken en met oude kaarten. Als op die manier kan worden vastgesteld waar Schans Lamme precies lag, volgt veldonderzoek in de hoop ook nog sporen in de Leidse bodem te vinden.

Haast is geboden, want de aanleg van de Rijnlandroute is inmiddels begonnen en ook het gebied rond de Lammebrug gaat daarvoor op de schop. Als de bodem nog meer verstoord wordt., is de kans nihil dat er later alsnog iets gevonden kan worden.

Een deel van de benodigde 18.000 euro moet via crowdfunding binnenkomen. Het gaat om 3.000 euro waarvan nu 2.176 euro binnen is met nog zo’n anderhalve week te gaan. De laatste 824 euro moet toch lukken, want wat is er nou leuker om te weten waar de Leidse weesjongen Cornelis Joppensz in 1574 écht de hutspot vond.

Meedoen: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/waar-vonden-we-de-hutspot.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline