(Afbeelding: Rijnlandrouteinbeeld.nl).

VVD Voorschoten wil aanpak Lammenschansplein in 2018

De VVD Voorschoten dringt aan op een snelle aanpak van het Lammenschansplein in Leiden. “Het verkeersinfarct rondom het Lammenschansplein is veel forensen en ondernemers terecht al jaren een doorn in het oog,” zegt VVD-raadslid Bart Lavrijsen. “De vele en langdurige verkeersopstoppingen zorgen voor een slechte bereikbaarheid van de A4, de N11 en Voorschoten.”

Lavrijsen hoopt dat de aanpak van het Lammenschansplein in 2018 kan beginnen als onderdeel van de aanleg van de Rijnlandroute. “Het is tijd om door te pakken,” aldus Lavrijsen die het Voorschotense college van burgemeester en wethouders heeft gevraagd om samen met de provincie Zuid-Holland en de gemeente Leiden werk te maken van de planning en de informatievoorziening rondom het oplossen van e verkeersknelpunten bij Lammenschans. “Geef duidelijkheid over die planning en aanpak naar inwoners en ondernemers, zodat iedereen daar niet alleen rekening mee kan houden maar ook kan meedenken hoe de overlast zoveel mogelijk is te beperken.”

De boortunnel onder Voorschoten door en de aansluiting van de Rijnlandroute op de A4 hangen samen met de aanpak van het Lammenschansplein. De VVD Voorschoten vindt het nu het moment bij uitstek om snel maatregelen te nemen die de verkeerssituatie op korte termijn verbeteren. Daarnaast maakt de VVD in Voorschoten zich zorgen over de verkeersoverlast die het bouwverkeer van de Rijnlandroute kan veroorzaken. “We moeten voorkomen dat die overlast erger wordt door de werkzaamheden aan de Rijnlandroute.”

Advertentie

Politiek Voorschoten RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×