(Foto's: Reanne van Kleef).

Toekomstige bewoners hijsen de vlag bij nieuwbouw Lakenhof

In het Churchillpark aan de Boshuizerkade is donderdagmiddag de start van de bouw van Lakenhof gevierd. Het nieuwe woonzorgcentrum van Topaz wordt het de nieuwe verblijfplaats van de bewoners van Groenhoven. Over anderhalf jaar moet Lakenhof er staan. Bij het feestelijke startmoment waren naast wethouder Paul Laudy ook veel toekomstige bewoners aanwezig.

Mevrouw Flanderijn en Wilma Dogterom, bewoner en medewerker van Topaz Groenhoven, hezen symbolisch de vlag op de bouwplaats. Vanwege het stormachtige weer ging het gezelschap vervolgens naar de kantine van voetbalclub FC Boshuizen. Toepasselijk, want Lakenhof wordt op de voormalige noordelijke voetbalvelden gebouwd.

Reanne van Kleef was aanwezig bij het feestelijke startmoment van de bouw van Lakenhof en sprak daar met Topazbestuurder Lia de Jongh, toekomstig bewoonster mevrouw Flanderijn en wethouder Paul Laudy.

Bij FC Boshuizen vertelde Lia de Jongh over Topaz Lakenhof, een woonzorglocatie voor 72 bewoners. Lakenhof is bedoeld voor ouderen met dementie en met chronisch lichamelijke klachten die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Alle bewoners van Topaz Lakenhof beschikken straks over een eigen studio. Drie woongroepen van acht bewoners gaan gezamenlijk een huiskamer met buitenruimte delen. Topaz Lakenhof wordt ook uitgerust met moderne zorgdomotica. De bewoners van Topaz Groenhoven zijn de eerste bewoners van de nieuwe zorglocatie. De verwachting is dat zij Kerst 2018 in Topaz Lakenhof vieren. Zij verhuizen naar Topaz Lakenhof omdat locatie Groenhoven verouderd is.

Wethouder Laudy (Bouw en Openbare Ruimte) is trots op deze nieuwe aanwinst voor de gemeente Leiden. Hij vertelde dat bewoners van de nieuwe wijk Churchillpark erg tevreden zijn over hun woonomgeving. Hij hoopt dat er een mooie verbinding ontstaat tussen de jonge gezinnen die er al wonen en de oudere bewoners van Lakenhof.

Advertentie

Leiden churchillpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×